»
Beneficiile apei » Ce este un ionizator de apa?

Ce este un ionizator de apa? De ce ionizatoare TYENT?

Ionizatorul de apa este un aparat care foloseste procesul de electroliza pentru a separa apa in apa alcalina ionizata si apa acida ionizata.

Apa din conducta de alimentare cu apa trece in primul rand printr-un complex sistem de filtrare, format din 2 filtre, care o aduce in starea de apa pura filtrata, retinand sedimentele, metalele grele, pesticidele, contaminantii non metalici, nitratii si nitritii si toate celelalte substante straine apei. Dupa filtrare, apa e condusa intr-o camera de electroliza, in care cu ajutorul placilor hibride (Solid /Mesh Hybrid Plate System)de titaniu placate cu mai multe straturi de platina se face separarea apei in apa alcalina ionizata si apa acida ionizata.

In timpul acestui process apa primeste o incarcatura electrica , care o restructureaza la nivel molecular. Electrozii au o incarcatura electrica  pozitiva  si negativa si atrag mineralele cu incarcatura diferita la polul opus facand separarea apei in acida si alcalina. Apa alcalina este condusa apoi spre o iesire, iar apa acida spre alta.Atuurile Ionizatoarelor TYENT

Electrozii
Electrozii sau placile sunt una dintre cele 4 componente importante ale unui ionizator de apa.
Ionizatoarele de apa de generatie mai veche foloseau electrozi plini, care ofera o conductivitate electrica mai slaba, insa sunt mai ieftini.
Ionizatoarele de generatie mai noua folosesc electrozi perforati, sau plasa, care ofera o conductivitate electrica mai buna, dar au o stabilitate mai scazuta a placilor.

Noua tehnologie hibrida (Solid/Mesh Hybrid Plate) folosita de ionizatoarele TYENT combina placile pline, solide cu conductivitatea placilor plasa  pentru rezultate foarte bune si rezistenta crescuta.
Placile sunt din titan, placate cu mai multe straturi de platina care le creste eficienta si rezistenta.

Alimentarea cu curent
Sistemul de alimentare cu curent al aparatului este un alt aspect foarte important la un ionizator de apa.in timp ce ionizatoarele mai vechi foloseau transformatoare, la ionizatoarele TYENT se foloseste sistemul de alimentare SMPS care are mai multe atuuri:
 • are un regulator de curent dual pentru a preveni fluctuatiile de tensiune
 • functioneaza fara a crea incalzirea sistemului de ionizare
 • are dimensiuni mici, e mai usor, facandu-l o alegere ideala pentru aparate electronice avansate
Sistem de control computerizat
Rolul  sistemului de control computerizat este de a permite utilizatorului sa faca selectii si sa utilizeze sistemul de ionizare
Principalele functii ale acestui system sunt:
 • permite setarea nivelului de PH dorit
 • monitorizeaza gradul de utilizare a filtrelor
 • avertizeaza utilizatorul la declansarea si desfasurarea functiei de autocuratare a aparatului
Sistemul de control computerizat avansat are urmatoarele functii:
 • Monitorizeaza functiile de baza ale ionizatorului
 • Emite alerte vizuale si vocale pentru diferitele probleme intervenite in sistem
 • Asigura indicatii vizuale si vocale pentru utilizarea de baza si setari
 • Initializeaza functiile automate (activarea senzorului anti-inundatie, regulatorul de presiune, autocuratarea)
 • Permite utilizatorului sa faca setarile proprii in fuctie de calitatile apei sursa.
Sistemul de filtrare
Sistemul de filtrare Tyent are in componenta doua filtre ultraperformante.
Primul este un filtru din carbon activ si ceramic, iar al doilea e format din mai multe straturi de ceramica si o membrana de ultrafiltrare cu o permeabilitate de 0.01 microni, similara cu cea folosita pentru aparatele de dializa.
Sistemul de filtrare Tyent va asigura o apa pura din care au fost indepartate, sedimentele, metalele grele,  contaminantii semi-volatili, contaminantii non metalici, dezinfectantii si toate substantele straine apei.
Filtrele Tyent sunt eficiente, compacte, usor de inlocuit!