Intrebari frecvente

Cata apa ionizata ar trebui sa beau?

Unii specialisti recomanda consumul de aprox 40 ml/kg corp/zi. În medie, se recomanda aproximativ doi litri pe zi. Corpul este alcatuit din circa 70% apa, astfel încât cu cât bei mai multa apa ionizata, cu atat mai bine.
Pot sa iau medicamente cu apa ionizata?

Nu - când se iau medicamente pe baza de prescriptie medicala ar trebui sa utilizati numai apa plata – selectia  H2O pe ionizatorul de apa- si ar trebui sa se pastreze o fereastra de 45 minute atât înainte, cât si dupa ce s-au luat medicamentele prescrise. Apa ionizata este foarte eficient absorbita de organism si poate interfera cu viteza cu care medicamentele prescrise sunt eliberate in corpul dumneavoastra.


Pot sa iau vitamine si alte suplimente nutritive cu apa ionizata?

Da – suplimentele luate cu apa ionizata vor fi absorbite mult mai rapid si eficient de catre organismul dumneavoastra. Unii oameni sustin ca au redus doza de suplimente nutritive, deoarece acestea par sa functioneze mai bine cu apa ionizata. Singura exceptie este Niacin care poate da o usoara coloratie a tegumentelor, deoarece intra rapid in fluxul sanguin.
Daca fac cafea sau gatesc cu apa alcalina ionizata asta înseamna ca, cafeaua mea sau orice gatesc cu ea va avea PH alcalin?

Asta este o întrebare buna, dar raspunsul este nu. Beneficiul adus de utilizarea apei alcaline ionizate la prepararea ceaiului si cafelei este capacitatea acesteia de de a extrage aroma din cafea si ceai. Cafeaua va avea un gust mai moale, mai placut, insa, in continuare, va avea un PH acid. 
Ce s-ar întâmpla daca am bea accidental apa de la unul dintre nivelurile acide?

Probabil ati observa diferenta de gust imediat si nu ati bea prea multa. Chiar daca am bea o sticla plina cu apa acida, aceasta ar provoca mai putine daune decât daca am bea un pahar mare de sifon.
Daca apa alcalina turbo nu e buna de baut, la ce imi foloseste aceasta apa?

Apa alcalina Turbo este utilizata pentru îndepartarea murdariei, pesticidelor si conservantilor de pe suprafata produselor proaspete. Poate îmbunatati, de asemenea, aroma anumitor alimente cum ar fi rosiile si capsunile. Poate fi de asemenea utilizata pentru a înlocui substante chimice folosite pentru îndepartarea petelor de pe covoare si tapiterie fara a lasa în urma reziduuri chimice care pot fi daunatoare sau care atrag de fapt mai mult murdarie in acea zona. 
Daca nu pot bea apa alcalina in apropierea meselor sau cu medicamente, voi fi nevoit in continuare sa cumpar apa plata?

Nu - ionizatoarele de apa Tyent au o setare de H2O care filtreaza apa, dar nu o ionizeaza si nu ii schimba semnificativ alcalinitatea. Aceasta setare a fost inclusa în mod special pentru a fi utilizata la ora mesei, atunci cand se iau medicamente  sau pentru amestecarea laptelui praf pentru bebelusi.
În cazul în care apa alcalina ionizata este atat de buna pentru mine, de ce as avea nevoie de apa acida?

Apa acida poate fi utilizata in tratamentul bolilor comune ale pielii, cum ar fi ciuperca piciorului, eczeme, acnee si diverse rani. De asemenea, este eficienta pentru tratarea ulcerelor bucale, sangerarea gingiilor si ca un tratament de prim ajutor pentru taieturi minore, zgarieturi, arsuri si intepaturi de insecte. La nivelurile de apa acida TURBO se poate folosi pentru a dezinfecta suprafetele - în fapt, multe spitale si cabinete medicale au trecut la utilizarea apei ionizate acide pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor, ca o alternativa la dezinfectantele chimice.


Pot sa beau apa care vine de la furtunul de evacuare?

Da si nu! Când ionizatorul de apa Tyent este setat pentru a produce apa acida, apa care vine de la furtunul de evacuare este alcalina si, în functie de PH-ul apei acide cerute, ea putea fi folosita pentru baut. Când ionizatorul de apa Tyent este setat pentru a produce apa alcalina, apa care vine de la furtunul de evacuare va fi acida si nu ar trebui folosita pentru baut, dar este ideal pentru udarea plantelor sau curatarea scurgerilor. 
Ce ar trebui sa fac cu apa care iese din furtunul de evacuare?

 Pare a fi irosita.Apa care vine de la furtunul de evacuare poate fi colectata si utilizata pentru udarea plantelor sau poate fi pusa intr-o sticla cu pulverizator pentru curatarea rapida a diverselor suprafete din casa. Acesta poate fi de asemenea folosita ca un excelent tonic pentru piele, atât pentru fata cat si pentru corp. De asemenea, este eficienta pentru clatirea parului- face parul mai moale, mai fin, mai stralucitor si mai usor de coafat.

 Este bine sa  le dau apa ionizata copiilor mei?

Da, dar copiii mai mici pot bea doar apa alcalina cu PH-uri mai mici.Atunci cand sunt bolnavi sau deshidratati de boala sau activitate fizica in exces, un pahar de apa mediu sau puternic alcalina le va prinde foarte bine.

Este bine sa le dau apa ionizata animalelor mele de companie?

Da – la fel ca si copiilor, animalelor de companie le este indicat consumul apei alcaline cu PH  mic si nu in apropierea meselor. În cazul în care animalul tau este bolnav sau batrân si suferind de o boala cronica, o mica cantitate de apa mediu sau puternic alcalina administrata zilnic poate fi benefica. 
Cât timp va ionizata apa  daca se pastreaza într-o sticla sau un alt recipient?

Aceasta depinde de cum si unde stocati sticla. În cazul în care sticla este bine izolata, proprietatile apei se pot pastra pâna la câteva saptamâni. De fiecare data când se deschide sticla, apa este expusa la radicalii liberi si toxinele din mediul înconjurator si va incepe sa se descompuna. Daca depozitati apa într-o sticla de sticla, ferita de lumina si caldura, apa isi poate pastra alcalinitatea pana la 7 zile. Asadar, ar fi foarte bine sa luati cu dumneavoastra la serviciu, o sticla cu apa alcalina ionizata care sa va asigure hidratarea pe tot parcursul zilei.Apa proaspat produsa de un ionizator de apa Tyent are insa cele mai puternice efecte.


Pot bea apa ionizata toata ziua?

Da - cu exceptia perioadelor de 45 min dinainte si dupa mese, sau când luati medicamente. Prin consumul de apa alcalina ionizata, pe tot parcursul zilei oferiti organismului dumneavoastra un nivel de hidratare optim si o doza constanta de antioxidanti.
Ce nivel de pH-ul ar trebui sa aiba apa de baut?

La prima utilizare a apei alcaline ionizate ar fi indicat sa incepeti sa beti apa cu un PH de 8,5. Dupa utilizarea timp de cateva zile a acestei ape, dupa ce orice simptome de detoxifiere pe care le-ati putea experimenta au trecut, puteti incepe sa beti apa cu PH 9. Din nou, corpul dumneavoastra ar putea avea nevoie de cateva zile de adaptare, dupa care se trece la PH de 9,5. Din acest punct puteti bea apa alcalina la nivelul de PH dorit, in orice moment, insa nu in apropierea mesei sau atunci când se iau medicamente.
Este cineva care nu ar trebui sa bea apa ionizata?

Persoanele cu probleme renale cronice severe trebuie sa ceara acordul medicului inainte de a incepe sa bea apa ionizata.